" Σε μια παρέα ο ένας δεν πίνει... γιατί αυτός θα είναι ο οδηγός και η ασφάλεια μας! "
 
 


Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno

Ενημέρωση νέα Ενημερωτική πύλη Ρεθύμνου Φόρουμ Οδηγός αγοράς & κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης

Επιμελητήριο Ρεθύμνης Chamber of Rethymno

ΜΠΕΤΑΡΜ Α.Ε. Βιομηχανία Έτοιμου Σκυροδέματος Αφοί Αραμπατζόγλου

Bio Suites Hotel Rethymno Crete Greece

ΡΙΘΥ Δήμος Ρέθυμνου

 

Ειδήσεις ... Νέα!

 

Το κράνος μου

 

Η ζώνη ασφαλείας

 

Η ταχύτητα

 

Ποτό και οδήγηση

Προσπέρασμα ...

 

Οδήγηση με βροχή

 

    ΕΤΩΝ  2007--2008

 

 

 

1.  Χαιρετισμός

 

2.  Γενικά-Η λειτουργία του σωματείου μας.

 

3.  Η επικρατούσα κατάσταση.

 

4.  Τι κάναμε ως Διοικητικό συμβούλιο.

 

Δομήσαμε τη στρατηγική μας.

 

 α. Επίγνωση των δυνατοτήτων μας (πόροι, προσωπικό, μέσα, λοιπές δυσκολίες).

 

β.   Της υπάρχουσας κατάστασης(δρόμοι, χώροι στάθμευσης).

 

γ.   Σχεδιασμός ελέγχου.

 

δ.   Οδική συμπεριφορά.

 

 

 

·         Το πώς θα λειτουργήσουμε(οργάνωση-μέθοδος –σύστημα)

 

Πρώτος στόχος     :    Η ενημέρωση

 

Δεύτερος στόχος  :    Οι παρεμβάσεις μας

 

·         Ποιες  ήταν οι δράσεις μας - Πρώτος στόχος

 

 

Αποκτήσαμε, επιτέλους, στέγη. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ρεθύμνου ,με την υπ΄αριθ. 1067 από 8-3-2007 απόφασή του  μας παραχώρησε το επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 234 οίκημα ( Γραφείο στο Β΄όροφο).

 

Προχωρήσαμε στον εξοπλισμό του και την περαιτέρω οργάνωση του γραφείου στέγασης της Πρωτοβουλίας μας(Έπιπλα-ηλεκτρονικό εξοπλισμό-τηλέφωνο - Fax- έντυπα κ.ά).

 

Συνεχίσαμε την έκδοση της μικρής εφημερίδας μας με αριθμό φύλλου 6 .

Εκδώσαμε τη μικρή εφημερίδα μας με αριθμό φύλλου 7.

Δώσαμε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Ρ/Σ  ΣΤΟΥΝΤΙΟ Ρέθυμνο.

Συμμετείχαμε σε τηλεοπτική εκπομπή  στην  ΝΕΑ Τηλεόραση ,με θέμα : Τα Τροχαία Ατυχήματα.

Στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας Ρεθύμνου πραγματοποιήσαμε ομιλία -συζήτηση για την πρόληψη των τροχαίων από τον Πρόεδρο της Πρωτοβουλίας κ. Γεώργιο Καραβιώτη και τον Αντιπρόεδρο κ. Μηνά Σαματά, καθηγητή του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και  προβάλαμε ταινίες με θέμα το αλκοόλ και τη ζώνη ασφαλείας ,έγινε συζήτηση και μοιράστηκαν έντυπα.

Μετά από πρόσκληση  της φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ ,ύστερα από το θανάσιμο τραυματισμό του φοιτητή ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗ, ο ομιλών μίλησε στο πανεπιστήμιο του Γάλλου για το ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων και παρέθεσε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του.

Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής 6-4-2007 κι από τις ώρες 12.00΄-12.05΄στο εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου ,τα μέλη της πρωτοβουλίας μας και πολίτες του Ρεθύμνου, παρουσία του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη Γεωργίου, του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. ΟΘΩΝΑ Εμμανουήλ και άλλων Αρχών και φορέων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης, περισυλλογής και προσευχής για τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων.

Για το σκοπό αυτό φτιάχτηκαν ειδικά πλαστικά πανώ και αφίσα ,στην οποία απεικονιζόταν τα εικονοστάσια του ΒΟΑΚ (Βόρειου οδικού άξονα Κρήτης) και ειδικότερα της περιοχής του Ρεθύμνου, τα οποία φτιάχτηκαν από τους οικείους των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.

Συμμετείχαμε στην εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου των ΖΟΠΟΥΝΙΔΗ και ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΗ Μιχαήλ, με θέμα τα τροχαία ατυχήματα, που έγινε στα Χανιά, όπου ο Πρόεδρος του Σωματείου παρενέβη από το βήμα και εισηγήθηκε : α)Τη δημιουργία της Τροχαίας Εθνικού δικτύου, β) Την δημιουργία γραφείων πρόληψης στην Κρήτη και γ) Τη δημιουργία σωματείου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων στα Χανιά.

Στις 22 Ιουνίου 2007 εκδώσαμε δελτίο τύπου, με το οποίο καταγγείλαμε-διαμαρτυρηθήκαμε για την απραξία και την αδιαφορία όλων των αρμοδίων, που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια του Βόρειου οδικού άξονα Κρήτης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το πολύνεκρο τροχαίο της 26-6-2006 (σύγκρουση λεωφορείου της CRETA FARM και βυτιοφόρου),κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις (4) νέοι άνθρωποι και τραυματίστηκαν σοβαρά έξι(6) υπάλληλοι της παραπάνω εταιρείας.

Στις 26-6-2007 και ώρα 12,00΄δώσαμε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του σωματείου μας και καταγγείλαμε την απραξία και αδιαφορία όλων των αρμοδίων που σχετίζονται με την ασφάλεια της κυκλοφορίας στο βόρειο οδικό άξονα και θέσαμε τις βάσεις για τη δημιουργία δικτύων πρόληψης σ’ όλη την Κρήτη.

Επίσης, την 26-6-2007 και περί ώρα 15.00, πραγματοποιήσαμε συμβολική μηχανοκίνητη πορεία και ειδικότερα με τη συμμετοχή του συλλόγου μοτοσικλετιστών Ρεθύμνου (ΣΥ.ΜΟ.ΡΕ) από το Δημαρχείο Ρεθύμνου μέχρι τον τόπο του πολύνεκρου τροχαίου ατυχήματος.

Μελετήσαμε πρόταση της Κας Σοφίας ΤΡΙΛΙΒΑ επίκουρου καθηγήτριας του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για το ζήτημα της χρήσης του κράνους από οδηγούς μοτοποδηλάτων και μοτοσυκλετιστών.

Το Σεπτέμβριο 2007, ο Πρόεδρος του Σωματείου μίλησε στο Κέντρο Λαϊκής Τέχνης, στην οδό Κριτοβουλίδου στο Ρέθυμνο, σε εκδήλωση του δικτύου εθελοντών Ρεθύμνου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, με θέμα : Ανθρώπινοι δρόμοι…ανθρώπινη πόλη…

Ύστερα από την ευγενική χορηγία της ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε προχωρήσαμε στην  ανάρτηση έξω από το κλειστό μεγάλου πανώ  με μήνυμα : Μπαμπά μην τρέχεις…σε περιμένουμε !

Προτείναμε στην Α΄ Βαθμίδα και Β΄ βαθμίδα εκπαίδευση Ρεθύμνου στις 25 Οκτωβρίου 2007 την δημιουργία σε κάθε σχολείο ομάδας πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων με τη συμμετοχή μαθητών και την επίβλεψη δασκάλου ή καθηγητού και μελών των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Μελετήσαμε  τη δημιουργία δικτύων πρόληψης και στους άλλους νομούς της Κρήτης

Εκδώσαμε  έντυπο αυτοκόλλητο με το μήνυμα : Πιο σιγά…Μην τρέχεις…(Χορηγία σωματείου  Βενζινοπωλών  Ρεθύμνου)

Εκδώσαμε μικρό έντυπο, με το μήνυμα : Να με θυμάσαι…(Χορηγία σωματείου  Βενζινοπωλών  Ρεθύμνου).

Θέσαμε τις βάσεις για τη δημιουργία ιστοσελίδας και προχωρήσαμε στην κατασκευή της με την ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει τη διεύθυνση  www.troxoprolipsi.gr

Την παραμονή των Χριστουγέννων  συμμετείχαμε  σε εκδήλωση Αγάπης που οργάνωσε ο ΑΓΟΡ στην πλατεία Μητροπόλεως και μοιράσαμε έντυπο ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Αναρτήσαμε αφίσες σε διάφορα επίκαιρα σημεία της πόλης με μήνυμα :Μπαμπά μην τρέχεις…πρόσεχε !

Από το Φεβρουάριο 2008 άρχισε να λειτουργεί η ιστοσελίδα μας, με το πρώτο της άρθρο  : Η  τροχοπρόληψη  αρχίζει…

Ύστερα από αίτημά  μας προς το Υπουργείο μεταφορών και επικοινωνιών, μας απεστάλησαν  βιβλία  Κ.Ο.Κ. και μέλη της πρωτοβουλίας μας προχώρησαν στη διανομή τους στους πολίτες του Ρεθύμνου.

Διοργανώσαμε εκδήλωση μνήμης, περισυλλογής και προσευχής για τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων στο Ρέθυμνο   το μεσημέρι της  Μεγάλης Παρασκευής (25-4-2008) έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου.

Ενημερώσαμε Ρεθύμνιο  φοιτητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης ,αναφορικά με τη λειτουργία του Σωματείου μας, προκειμένου συγγράψει  σχετική σεμιναριακή εργασία.

Ύστερα από την ευγενική χορηγία της ΜΠΕΤΑΡΜ Α.Ε. προχωρήσαμε στην καθημερινή μετάδοση από τον ραδιοφωνικό σταθμό Ήχος FM,για ένα εξάμηνο, μηνυμάτων κυκλοφοριακής αγωγής.

Εκδώσαμε   ειδικό έντυπο, με την ευγενική χορηγία του Σωματείου ΤΑΞΙ Ρεθύμνου και   με βασικό μήνυμα :Μετά το ποτό… δεν οδηγώ ! Ένα ΤΑΞΙ παρακαλώ… και προχωρήσαμε στην διανομή του :

·         Στο γήπεδο  γήπεδο Γάλλου στις 3-9-2008, κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα (Σούπερ Καπ) ,μεταξύ των ομάδων  ΕΑΠ και Επισκοπής Ρεθύμνου  από μέλη της Πρωτοβουλίας μας και μαθητές Γυμνασίου.

·         Σε αυτοκίνητα της πόλης του Ρεθύμνου  από μέλη της Πρωτοβουλίας μας.

·         Από το Τμήμα ποδηλασίας Ρεθύμνου «Ο Πήγασος»  την 13-9-2008, με αφετηρία το Δημαρχείο Ρεθύμνου.

 

Η Πρωτοβουλία μας ,στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφαλούς οδήγησης, διοργάνωσε Εσπερίδα, με την ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, που  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και ώρα 17.30΄στην αίθουσα του Επιμελητηρίου-Λ. Πορτάλιου  23 .

 

Η Εσπερίδα  είχε ως κύριο θέμα της την παρουσίαση της ιστοσελίδα μας www.troxoprolipsi.gr . Παράλληλα,  ακούστηκαν  οι απόψεις ερευνητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης, του συγκοινωνιολόγου Νότη  Παρασκευόπουλου, του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» και άλλων ειδικών με το πρόβλημα των Τροχαίων ατυχημάτων.

 

Ύστερα από αίτημα του Δήμου Ρεθύμνου αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στη δημιουργία επιτροπής εναλλακτικών μορφών μετακίνησης και πρόληψης ατυχημάτων.

 

Στις 31-12-2008 συμμετείχαμε σε εκδήλωση  αγάπης που πραγματοποίησε το  ΡΕΘΥΜΝΟ Aegean στην διασταύρωση της πλατείας Μητροπόλεως & Αρκαδίου και μοιράσαμε σε μικρούς και μεγάλους ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακής αγωγής.

Κατά τις εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού μοιράσαμε ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και ειδικότερα έντυπα μηνύματα για την αποφυγή οδήγηση μετά τη χρήση ποτών.

Ο Ομιλών συμμετείχε σε τηλεοπτική συζήτηση στην τηλεόραση ΚΡΗΤΗ T.V ,με συντονιστή το δημοσιογράφο κ. Γιώργο  ΣΑΧΙΝΗ ,καθώς και στην τηλεόραση ΚΥΔΩΝ, με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. ΚΟΝΣΟΛΑΚΗ Εμμανουήλ, με θέμα τα τροχαία ατυχήματα,καθώς και στην τηλεόραση  CRETA CHANEL.

Περαιτέρω, κάθε Τετάρτη στις  10.30΄ το πρωί ,ύστερα από την ευγενική προσφορά του Διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟ, ο ομιλών αναφέρεται σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφαλούς οδήγησης.

 

Ειδικότερα για τις παρεμβάσεις μας  -Δεύτερος στόχος                                                                                      

Μέσα από τις επισκέψεις σε αρχές, όπως στον Αστυνομικό Διευθυντή του Νομού,  στον οποίο μεταφέραμε τις επισημάνσεις μας και περαιτέρω τις απόψεις και προτάσεις μας για θέματα οδικής κυκλοφορίας, για τη σήμανση των οδών, τον φωτισμό, την αστυνόμευση κ.ά.

·         Στον Δήμαρχο και στους Βουλευτές του Νομού.

·         Με έγγραφη αναφορά μας σε αρμόδια υπουργεία.

·         Με την επισήμανση κινδύνων για την ασφάλεια των μαθητών (Γυμνάσιο Ατσιποπούλου).

·         Με τα φανάρια Ατσιποπούλου

·         Με το φωτισμό του ΒΟΑΚ

·         Με το φωτισμό και τις διαγραμμίσεις της παράκαμψης.

·         Με τις επισημάνσεις μας για τις παράνομες σταθμεύσεις επάνω στις στροφές μέσα στους δρόμος της πόλης.

·         Με τη τηλεφωνική αναφορά στο 100 για κινδύνους –εμπόδια στις οδούς.

·         Με τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρεμβάσεις μας.

·         Με τη συμβολική  μηχανοκίνητη πορεία μας.

 

Ειδικότερα αναφέρω για την ιστοσελίδα μας :

·         Περιέχει περί τα  διακόσια(200) άρθρα στα οποία περιλαμβάνονται :

·         Δελτία τύπου                                                                                                                                                                                                                              

·         Μελέτες

·         Εργασίες κυκλοφοριακής αγωγής

·         Ενημερώσεις για την ασφαλή κίνηση σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, εορτών, την τουριστική περίοδο κ.ά.

·         Ενημερώσεις για την αποφυγή της οδήγησης σε περίπτωση κατανάλωσης ποτών

·         VIDEO

·         Προβολή 350 σλάιτς, με περιεχόμενο κυκλοφοριακής αγωγής.

·         Ενημέρωση καθημερινά για τον καιρό

·         Θέματα για τον ΚΟΚ

·         Συμβουλές κυκλοφοριακής αγωγή

·         Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση ζημιών των οδών, φωτισμού κ.ά

·         Μηνύματα ασφαλούς κυκλοφορίας στην πόλη.

·         Ενημέρωση για το επικίνδυνο παρκάρισμα αυτοκινήτων στις στροφές.

·         Ειδικότερες ενημερώσεις για το κράνος, ταχύτητα, αντικανονονικό προσπέραμα, καιρικές συνθήκες ,τη μη χρήση ποτού κ.ά.

·         Από την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας μέχρι σήμερα την έχουν επισκεφτεί 18.785 άτομα έχουν καταγραφεί 501.008 κτυπήματα(Hits).

 

Τι προσδοκούμε :

 

 

·         Να συμβάλλουμε, μέσα από την προσπάθειά μας, θετικά στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στο Ρέθυμνο.

 

·         Να προσελκύσουμε στη συνέχεια εθελοντές και από τον χώρο του Πανεπιστημίου.

 

·         Να συνεργαστούμε ουσιαστικότερα με το Πανεπιστήμιο.

 

·         Να επιτύχουμε τη δημιουργία δικτύων πρόληψης στους άλλους Νομούς, καθώς και στα σχολεία του Νομού.

 

·         Να καθιερώσουμε σχολές ενημέρωσης στις διάφορες επαγγελματικές τάξεις του Νομού. Ήδη ο κ. Δήμαρχος μας πρότεινε τον χώρο διαλέξεων του κέντρου νέων.

 

·         Να ενημερώνουμε με συνέπεια και συνέχεια τις σχολικές κοινότητες  και αυτό  είναι και θα είναι πάντοτε  ο βασικός μας στόχος. Όμως, απαιτείται η οργάνωση και ο σχεδιασμός των ενημερώσεων , ανάλογα με την ηλικία τους  και σε σχέση με άλλες  ενυπάρχουσες  ιδιαιτερότητες.

 

·         Να ευαισθητοποιήσουμε τους Δήμους για την αναγκαιότητα κυκλοφοριακού πάρκου

 

·         Να ευαισθητοποιήσουμε τις αρχές σε απλά και βασικά ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των οδηγών κι έχουν παραθεωρηθεί.

 

·         Να συμβάλλουμε στη γενικότερη κυκλοφοριακή αγωγή  και στην αλλαγή της οδικής φιλοσοφίας και συμπεριφοράς.

 

·         Να συμβάλλουμε στο κυκλοφοριακό γενικά στην πόλη του Ρεθύμνου.

 

 

 

        Ευχαριστίες για τους χορηγούς και τους πολίτες που βοήθησαν.

 

 

>>>


Οι Δράσεις μας τα έτη 2004-2006

 

 

 
 
 
 
 
 
 
© 2008 Τροχοπρόληψη - Πρωτοβουλία πολιτών Ρεθύμνου

Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες