" Με το κόκκινο ανθρωπάκι σταματάμε! "
 
 


Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno

Ενημέρωση νέα Ενημερωτική πύλη Ρεθύμνου Φόρουμ Οδηγός αγοράς & κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης

Επιμελητήριο Ρεθύμνης Chamber of Rethymno

ΜΠΕΤΑΡΜ Α.Ε. Βιομηχανία Έτοιμου Σκυροδέματος Αφοί Αραμπατζόγλου

Bio Suites Hotel Rethymno Crete Greece

ΡΙΘΥ Δήμος Ρέθυμνου

 

Ειδήσεις ... Νέα!

 

Το κράνος μου

 

Η ζώνη ασφαλείας

 

Η ταχύτητα

 

Ποτό και οδήγηση

Προσπέρασμα ...

 

Οδήγηση με βροχή

Ρέθυμνο - Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

Η Πρωτοβουλία πολιτών Ρεθύμνου ,ύστερα από σύσκεψη του Διοικητικού της Συμβουλίου, με θέμα τα συνεχιζόμενα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στο Βόρειο οδικό άξονα και αφού έλαβε υπόψη της το γεγονός ,ότι εδώ και τόσα χρόνια αυτό το τραγικό «μακελειό» συνεχίζεται χωρίς οι αρμόδιες Αρχές να αναλαμβάνουν καμία οργανωμένη δράση , αποφάσισε τα παρακάτω :

1. Να επισκεφθεί όλες τις Αρχές και τους Βουλευτές του Ρεθύμνου, για να τους εκθέσει την σοβαρότητα αλλά και την τραγικότητα της κατάστασης των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη και ειδικότερα στον Βόρειο οδικό άξονα (Β.Ο.Α. Κρήτης).

• Να αποστείλει το παρόν υπόμνημα διαμαρτυρίας στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού.

• Να κοινοποιήσει το υπόμνημα διαμαρτυρίας του :

α.  Στους αρμόδιους Υπουργούς Υπεχωδέ κ. Γιώργο Σουφλιά , Μεταφορών και επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη  και Δημόσιας Τάξης κ. Χρίστο Μαρκογιαννάκη.

β.  Στον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα.

γ.  Στις Αρχές και τους Βουλευτές της Κρήτης.

δ.  Στην ΕΥΔΕ/ Β.Ο.Α. Κρήτης

ε.  Στους Νομάρχες Κρήτης.

στ  Στους Βουλευτές Κρήτης

ζ.. Στα επιμελητήρια Κρήτης.

η.. Τεχνικό επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης.

θ.  Τεχνικό επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης

ι. Στους Δημάρχους Κρήτης.

ια. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης.

ιβ.  Στις Αστυνομικές Διευθύνσεις των Νομών.

2. Να ζητήσει από τους αρμόδιους Υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ ,ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ να υλοποιήσουν τις  βασικές προτεραιότητες  που έθεσε η Πρωτοβουλίας μας προς άμβλυνση του προβλήματος των τροχαίων ατυχημάτων στο Βόρειο οδικό άξονα, αφού έλαβε υπόψη της την γενικότερη κατάσταση των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη και στο Ρέθυμνο ειδικότερα  .Συγκεκριμένα  :

Ως  πρώτη  προτεραιότητα θέσαμε  το διαχωριστικό  στηθαίο… κι ας γίνει όπου το επιτρέπουν  οι μελέτες και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά  του  δρόμου  κι  ακόμη  ας  προσαρμοστεί η κατασκευή του στις υπάρχουσες ή τις μελλοντικές  μελέτες για τον Β.Ο.Α.Κ.

Και ζητάμε το  διαχωριστικό στηθαίο ,  γιατί  δεξιά  κι  αριστερά  του  ΒΟΑΚ  τα  εικονοστάσια  συνεχώς πληθαίνουν... κι ο κόσμος και οι οικογένειες των θυμάτων οργίζονται  κι  αγανακτούν... και προσπαθούν να εξηγήσουν τα πολλά «γιατί»…και στρέφονται κατά πάντων…

Και η  συλλογιστική  κάποιων ότι φταίει οδηγός...αυτό δεν είναι σοβαρό επιχείρημα δεν δικαιολογεί κανένα μας...και τούτο γιατί ο οδηγός δεν είναι μόνο ο ασυνείδητος...αλλά και ο συνετός που σκοτώνεται από τον ασυνείδητο...κι αυτός που κάνει ένα απλό λάθος...κι αυτός που αισθάνεται ξαφνικά μια αδιαθεσία...ή παθαίνει καρδιακή ανακοπή… Γι αυτό και παρεμβαίνει η πολιτεία και σκέφτεται και υλοποιεί ασφαλείς δρόμους...και διασφαλίζει και τον καλό και συνετό  οδηγό και την οικογένειά του.

Κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, έχουμε στην Κρήτη 100 νεκρούς από τροχαία ατυχήματα και στο Ρέθυμνο 18, κατά μέσο όρο, και δεν φαίνεται ότι η κατάσταση αυτή θα ανατραπεί ,αφού δεν αλλάζει καμία στρατηγική , ακόμη και στο χώρο της Αστυνόμευσης.                            .

Τα τροχαία ατυχήματα, λοιπόν συνεχίζονται... και στις τοπικές εφημερίδες της Κρήτης είναι πρώτο θέμα ,όπως και το  ζήτημα του ΒΟΑΚ ...και εκτιμούμε ότι δε θα σταματήσουν...και  το ξέρουμε όλοι  από τώρα, ότι κάθε χρόνο, κάποιοι θα είναι υποψήφιοι σ’ αυτή τη «λίστα»…

Και  ως δεύτερη προτεραιότητα θέσαμε την αστυνόμευση του ΒΟΑΚ...και το λέμε ως μη κυβερνητική οργάνωση ,που έχει ως βασικό της στόχο δράσεις πρόληψης.

Αστυνόμευση, λοιπόν, οργανωμένη παρουσία όλο το 24ωρο στον ΒΟΑΚ, ένα βασικό μέλημα της Αστυνομίας, αφού οι προληπτικές δράσεις προβλέπονται από σχετικούς νόμους, γιατί η κατάσταση είναι τραγικά απογοητευτική... γι αυτό και ζητάμε να  γίνουν  ουσιαστικές μελέτες, διαχρονικός σχεδιασμός και πραγματικές τομές  ,με σημείο αναφοράς την ασφάλεια των οδηγών και πεζών, γιατί το όλο ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και πράγματι ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ… και κάθε τόσο δημιουργεί πόνο και δυστυχία ,σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Κι ως τρίτη προτεραιότητα θέσαμε τη δημιουργία και λειτουργία Γραφείου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση της Κρήτης, έστω πιλοτικά, με ανάλογη στελέχωση στη συνέχεια και με πολιτικό προσωπικό, που να μελετά το πρόβλημα…που να προτείνει υπεύθυνα  λύσεις, να ενημερώνει τους πολίτες σε θέματα ασφαλούς οδήγησης, να φτιάχνει προγράμματα με συνέχεια εφαρμογής και να ενημερώνει υπεύθυνα τις σχολικές κοινότητες και τις επαγγελματικές τάξεις  σε θέματα κυκλοφοριακή αγωγής.

Κι ως  τέταρτη προτεραιότητα  θέσαμε  την αποκέντρωση της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ ,για να μπορεί η κάθε τοπική Νομαρχία ή άλλη υπηρεσία να δίνει άμεσες λύσεις στα όποια προβλήματα δημιουργούνται στον ΒΟΑΚ (φωτισμός, κατεστραμμένες μπάρες, διαγραμμίσεις, απομάκρυνση εμποδίων, προβλημάτων ορατότητας πινακίδων κ.ά), γιατί διαπιστώνεται, ότι σε χώρους του ΒΟΑΚ όπου έχουν συμβεί τροχαία ατυχήματα η αποκατάσταση των ζημιών(π.χ κατεστραμμένες μπάρες), κωλυσιεργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι στην ασφάλεια των οδηγών(ενδεικτικά αναφέρουμε  τις κατεστραμμένες μπάρες στον κόμβο Ατσιποπούλου ,που καραδοκούν εδώ και μήνες το μικρό λάθος κάποιου οδηγού).

  Η Πρωτοβουλία μας, καλεί ,επίσης, τον Αξιότιμον   Πρωθυπουργό κ. Κώστα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ,αφού εξετάσει τις επισημάνσεις και προτάσεις μας, που πολλές φορές έχουν δημοσιοποιηθεί , να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των παραπάνω, ζητήματα που σχετίζονται κατά δραματικό τρόπο με τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών… με το δεδομένο, ότι το περαιτέρω κοινωνικό, προσωπικό και οικονομικό κόστος είναι αβάσταχτο για την Κρήτη.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
© 2008 Τροχοπρόληψη - Πρωτοβουλία πολιτών Ρεθύμνου

Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες